• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Adopteer een stier / Adopteer Tina

Adopteer Tina

©Santuario GAIA

Tina is een prachtige koe die gefokt is door de stierenvechtsector. Zij behoort tot hetzelfde ras als vechtstieren. Deze stieren en koeien worden gebruikt bij stierengevechten en wrede straatfeesten om mensen te vermaken. Toen Tina pas een aantal maanden oud was, werd ze gebruikt bij illegale ‘capeas’. Capeas zijn stierengevechten met stieren en koeien jonger dan drie jaar oud. Tina had het geluk dat ze niet gedood werd maar ze hield er een groot trauma aan over. Ze hadden haar zo geslagen dat ze de helft van haar tanden miste.

Toen ze zeven maanden was, werd ze gered door Santuario GAIA in Catalonië. Ze was doodsbang voor mensen geworden. Beetje per beetje herwon ze haar vertrouwen dankzij stier Samuel, die haar op weg hielp. Tina is nog steeds bang voor mensen, maar er zijn gelukkig toch wel momenten waarbij ze zich laat aaien door de medewerkers van de opvang.

Bekijk hier de video van haar redding:

Tina heeft, ondanks alles, geluk gehad. Als ze niet was gered, had ze als jonge koe in een stierengevecht een bloedige dood kunnen sterven. Ook had ze ingezet kunnen worden in de zogenaamde ‘tientas’. Hier wordt de ‘woestheid’ van de dieren getest. Dit betekent niet dat de dieren ‘woest’ zijn, integendeel, deze koeien en stieren zijn juist zachtaardig van aard. Maar ieder dier dat aangevallen wordt zal zich proberen te verdediging en tijdens de tientas wordt hun reactie getest. Onder andere worden de koeien door een ruiter op een paard vier keer met een stekend voorwerp gestoken om te kijken hoe ze reageren. Gewoonlijk wordt maar 10 procent van de koeien goedgekeurd, de rest gaat naar het slachthuis of wordt verkocht.

Veel koeien zoals Tina worden uiteindelijk gebruikt voor stierenrennen en andere feesten met dieren. Dit gebeurt gedurende de hele zomer tot ze van uitputting bezwijken of naar het slachthuis worden gebracht.

Maar dankzij opvang GAIA leeft Tina nu een vrij leven.

Door Tina te adopteren kan je bijdragen aan een beter leven voor haar. Tegelijkertijd kan je ons werk steunen om een einde te maken aan het stierenvechten. Lees de voorwaarden om Tina te adopteren.

Heb je nog vragen over Tina, neem dan contact op met ons.

Je gegevens worden bij ons goed beschermd. Derden kunnen niet bij deze informatie. We voldoen hiermee aan de privacywetgeving. Lees hier onze privacyverklaring.

1. Ik kies:

2. Je donatie

3. Je gegevens

Geboortedatum
Als je je telefoonnummer invult, dan mogen we je bellen over hoe we samen de dieren kunnen helpen.

De verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*)

Door op de onderstaande bevestigingsknop te drukken bevestig ik dat ik de automatische incasso accepteer.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.