• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Adopteer een stier / Adopteer Ruth

Adopteer Ruth

Ruth

Koe Ruth leeft in vrede in Spanje © CAS International

Op een ochtend werd koe Ruth samen met vechtstier Manuel naar een opvang vlakbij Madrid gebracht. Het was het begin van hun nieuwe leven, vrij van angst en leed.

Ruth werd geboren in een fokkerij van vechtstieren en koeien. Ze heeft geluk gehad. Als ze was opgegroeid in de stierenvechtsector had ze als jonge koe in een stierengevecht kunnen sterven. In de becerradas worden zeer jonge koeien en stieren van 1 à 2 jaar gedood. Ook had ze ingezet kunnen worden in ze zogenaamde ‘tientas’. Hier wordt hun ‘woestheid’ getest. In een arena moeten ze bepaalde tests ondergaan. Onder andere worden ze door een ruiter op een paard vier keer met een stekend voorwerp gestoken om te kijken hoe de koeien reageren.

Video feest met jonge koeien:

Gewoonlijk wordt maar 10 procent van de koeien goedgekeurd, de rest gaat naar het slachthuis of wordt verkocht. Als de veehouderij wil groeien, wordt 50 procent van de koeien die de ‘tientas’ ondergaan goedgekeurd. Hun bestemming is de fokkerij. De koeien met de slechtste scores zullen alleen mannetjes grootbrengen, alle geboren vrouwtjes worden afgemaakt.

Het is heel waarschijnlijk dat Ruth uiteindelijk was gebruikt voor stierenrennen en andere feesten met dieren, gedurende de hele zomer tot ze van uitputting was bezweken of naar het slachthuis was gebracht.

Maar dankzij de opvang vlakbij Madrid leeft Ruth nu een vrij leven.

Door Ruth te adopteren kan je bijdragen aan een beter leven voor haar. Tegelijkertijd kan je ons werk steunen om een einde te maken aan het stierenvechten. Lees de voorwaarden om Ruth te adopteren.

Heb je nog vragen over Ruth, neem dan contact met ons op.

Je gegevens worden bij ons goed beschermd. Derden kunnen niet bij deze informatie. We voldoen hiermee aan de privacywetgeving. Lees hier onze privacyverklaring.

1. Ik kies:

2. Je donatie

3. Je gegevens

Geboortedatum
Als je je telefoonnummer invult, dan mogen we je bellen over hoe we samen de dieren kunnen helpen.

De verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*)

Door op de onderstaande bevestigingsknop te drukken bevestig ik dat ik de automatische incasso accepteer.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.