• Al 25 jaar actief tegen stierenvechten
  • Meer dan 100.000 stieren gered
  • Actief over de hele wereld
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Adopteer een stier / Adopteer Marius

Adopteer Marius

Stier Marius

Stier Marius © CAS International

Marius werd samen met een andere stier, een geit en andere dieren verwaarloosd aangetroffen op de binnenplaats van een huis in Huelva, Spanje. Op de binnenplaats lag een dood paard waarvan drie benen ontbraken. De omstandigheden waarin Marius leefde konden niet troostelozer zijn en hij was ondervoed en mishandeld. Marius is voor een deel afkomstig van het ras dat vechtstieren levert. We weten niet waarom Marius zo gefokt is dat hij half vechtstier is.

Er zijn diverse opties voor vechtstieren. In de stierenvechtsector worden ze ingezet als ‘oefenmateriaal’ in een stierenvechtschool om kinderen te leren hoe te stierenvechten. Ook worden ze als jonge stieren van één a twee jaar al gebruikt om mensen te vermaken bij feesten met stieren. Daar worden ze mishandeld, en, afhankelijk van het feest, komen ze op een wrede manier aan hun einde.

Een andere optie is het stierengevecht, als de stieren 3 à 4 jaar oud zijn. En als een stier niet aan de verwachtingen van de veehouder voldoet, dan worden ze naar het slachthuis gestuurd, net als dit gebeurt met de helft van de stieren die geboren worden in een fokkerij voor vechtstieren.

Door Marius te adopteren kunt u bijdragen aan een beter leven voor hem. Tegelijkertijd steunt u ons werk om een einde te maken aan het stierenvechten. Lees de voorwaarden om Marius te adopteren.

Hebt u nog vragen over Marius, neem dan contact met ons op.

Uw gegevens worden bij ons goed beschermd. Derden kunnen niet bij deze informatie. We voldoen hiermee aan de privacywetgeving. Lees hier onze privacyverklaring.

1. Ik kies:

2. Uw donatie

3. Uw gegevens

Geboortedatum(Vereist)

De verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*)

Door op de onderstaande bevestigingsknop te drukken bevestig ik dat ik de automatische incasso accepteer.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.