• Al 25 jaar actief tegen stierenvechten
  • Meer dan 100.000 stieren gered
  • Actief over de hele wereld
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Adopteer een stier / Adopteer Margarita

Adopteer Margarita

Margarita @ El Hogar Animal Sanctuary

Margarita was nog een jong kalf toen ze van haar moeder werd weggehaald. Margarita is een vechtkoe. Zonder de melk van haar moeder zou ze nooit een gewicht kunnen bereiken dat de veehouders tevreden zou stellen. Gewoonlijk worden de kalfjes dan gedood. Gelukkig voor Margarita wachtte haar een ander lot: de veehouder gaf haar cadeau aan een vriend met een buitenhuis waar ze in alle rust kon leven, maar wel zonder soortgenoten.

Margarita heeft altijd alleen geleefd, zonder interactie te hebben met soortgenoten. Soms werd ze bezocht door buren die dol op haar zachte, lieve karakter waren. Zij gaven haar de naam ‘zoete Margarita’.

Nadat een buurman een klacht had ingediend gericht aan de eigenaar van Margarita, liep haar leven opeens gevaar. De deelstaatregering van Catalonië wilde dat ze gedood zou worden vanwege een wet die toegepast wordt op dieren bestemd voor vlees-en melkproductie. Opvangcentrum El Hogar Animal Sanctuary pakte de zaak op en op juridische wijze toonden zij aan dat het niet eerlijk was om Margarita te doden want dat ze altijd als een huisdier behandeld werd. Hierbij werd El Hogar Animal gesteund door 190.000 handtekeningen en ook werd er een protest gehouden bij het regeringsgebouw van de deelstaat van Catalonië.

Door via de media druk uit te oefenen bleek het mogelijk om de wetgeving in Catalonië aan te passen. Er werd een protocol opgesteld dat deze vechtkoe het leven redde. Dit protocol kan ook toegepast worden op andere dieren die ooit in een vergelijkbare situatie terecht zouden kunnen komen. Wat aannemelijk is, vanwege het feit dat er steeds minder stierengevechten worden gehouden en er hierdoor minder dieren nodig zijn.

Margarita in El Hogar Animal Sanctuary. Koe Ruby is haar grote vriendin

Margarita heeft geluk gehad. Als ze was opgegroeid in de stierenvechtsector had ze als jonge koe in een stierengevecht kunnen sterven. In de becerradas worden zeer jonge koeien en stieren van 1 à 2 jaar gedood. Ook had ze ingezet kunnen worden in de zogenaamde ‘tientas’. Hier wordt hun ‘woestheid’ getest. In een arena moeten ze bepaalde tests ondergaan. Onder andere worden ze daarbij door een ruiter vier keer met een scherp voorwerp gestoken om te kijken hoe ze reageren.

Margarita leeft nu gelukkig in El Hogar. Ze weet hoe het voelt om de vrijheid te hebben om over een berg van 30 hectare te kunnen rennen met andere runderen. Margarita is rustig en lief. Door haar verleden is ze bang voor mannen, maar verder is ze vrijgevig en vertrouwt mensen makkelijk. En ze is dol op geknuffel en wortels!

Ze leeft en speelt met geiten, varkens, eenden en een hert. Haar grootste vriendin is Ruby, een weeskoe die ook in de opvang leeft. Ze zijn onafscheidelijk. Hun levens zijn veranderd sinds ze samen zijn. Eerst hadden ze niets en nu hebben ze alles, en zo zal het altijd blijven onder de bescherming van de opvang. Margarita en Ruby zijn beide 4 jaar oud en hebben nog een heel leven vol waardigheid en liefde voor zich.

Door Margarita te adopteren kunt u bijdragen aan een beter leven voor haar. Tegelijkertijd kunt u ons werk steunen om een einde te maken aan het stierenvechten. Lees de voorwaarden om Margarita te adopteren.

Hebt u nog vragen over Margarita, neem dan contact met ons op.

Uw gegevens worden bij ons goed beschermd. Derden kunnen niet bij deze informatie. We voldoen hiermee aan de privacywetgeving. Lees hier onze privacyverklaring.

1. Ik kies:

2. Uw donatie

3. Uw gegevens

Geboortedatum(Vereist)

De verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*)

Door op de onderstaande bevestigingsknop te drukken bevestig ik dat ik de automatische incasso accepteer.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.