• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Adopteer een stier / Adopteer Margarita

Adopteer Margarita

Margarita @ El Hogar Animal Sanctuary

Margarita was nog een jonge kalf toen ze van haar moeder werd weggehaald. Zonder moedermelk zou ze nooit het door de veehouder gewenste gewicht kunnen bereiken. Gewoonlijk worden de kalfjes dan gedood. Gelukkig voor Margarita wachtte haar een ander lot: de veehouder gaf haar cadeau aan een vriend met een buitenhuis waar ze in alle rust kon leven, maar wel zonder soortgenoten.

Margarita heeft altijd alleen geleefd, zonder interactie met soortgenoten. Soms werd ze bezocht door buren die dol op haar zachte, lieve karakter waren. Zij gaven haar de naam ‘zoete Margarita’.

Nadat een buurman een klacht had ingediend tegen de eigenaar van Margarita, liep haar leven opeens gevaar. De deelstaatregering van Catalonië wilde dat ze gedood zou worden vanwege een wet over dieren bestemd voor vlees-en melkproductie. Opvangcentrum El Hogar Animal Sanctuary pakte de zaak op. Zij toonden aan dat het niet eerlijk was om Margarita te doden, ze was immers altijd als een huisdier behandeld. Hierbij werd El Hogar Animal gesteund met 190.000 handtekeningen. Ook werd er een protest gehouden bij het regeringsgebouw van de deelstaat van Catalonië.

Door via de media druk uit te oefenen bleek het mogelijk om de wetgeving in Catalonië aan te passen. Er werd een protocol opgesteld dat deze vechtkoe het leven redde. Dit protocol kan toegepast worden op andere dieren die ooit in een vergelijkbare situatie terechtkomen. Dit is aannemelijk, vanwege het feit dat er steeds minder stierengevechten worden gehouden en er hierdoor minder dieren nodig zijn.

Margarita in El Hogar Animal Sanctuary. Koe Ruby is haar grote vriendin.

Margarita heeft geluk gehad. Als ze was opgegroeid in de stierenvechtsector had ze als jonge koe in een stierengevecht kunnen sterven. In de becerradas worden zeer jonge koeien en stieren van 1 à 2 jaar gedood. Ook had ze ingezet kunnen worden in de zogenaamde ‘tientas’, waarbij hun ‘woestheid’ wordt getest. In een arena moeten ze bepaalde tests ondergaan. Onder andere worden ze daarbij door een ruiter vier keer met een scherp voorwerp gestoken.

Margarita leeft nu gelukkig in El Hogar. Ze weet hoe het voelt om de vrijheid te hebben. Ze leeft met andere runderen in een gebied van 30 hectare groot. Margarita is rustig en lief. Door haar verleden is ze bang voor mannen, maar verder is ze vrijgevig en vertrouwt mensen makkelijk. En ze is dol op knuffelen en wortels!

Ze leeft en speelt met geiten, varkens, eenden en een hert. Haar grootste vriendin is Ruby, een weeskoe. Ze zijn onafscheidelijk. Hun levens zijn veranderd sinds ze samen zijn. Eerst hadden ze niets en nu hebben ze alles, en zo zal het altijd blijven onder de bescherming van de opvang. Margarita en Ruby zijn beide 4 jaar oud en hebben nog een heel leven vol waardigheid en liefde voor zich.

Door Margarita te adopteren kan je bijdragen aan een beter leven voor haar. Tegelijkertijd kan je ons werk steunen om een einde te maken aan het stierenvechten. Lees de voorwaarden om Margarita te adopteren.

Heb je nog vragen over Margarita, neem dan contact met ons op.

Je gegevens worden bij ons goed beschermd. Derden kunnen niet bij deze informatie. We voldoen hiermee aan de privacywetgeving. Lees hier onze privacyverklaring.

1. Ik kies:

2. Je donatie

3. Je gegevens

Geboortedatum
Als je je telefoonnummer invult, dan mogen we je bellen over hoe we samen de dieren kunnen helpen.

De verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*)

Door op de onderstaande bevestigingsknop te drukken bevestig ik dat ik de automatische incasso accepteer.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.