• Al 25 jaar actief tegen stierenvechten
  • Meer dan 100.000 stieren gered
  • Actief over de hele wereld
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Adopteer een stier / Adopteer Manuel

Adopteer Manuel

manuel

Stier Manuel geniet van zijn nieuwe leven © CAS International

Op een ochtend werd stier Manuel samen met koe Ruth naar een opvang vlakbij Madrid gebracht. Het was het begin van hun nieuwe leven, vrij van angst en leed.

Manuel was een jonge vechtstier. Als hij was opgegroeid in de stierenvechtsector dan had hij ingezet kunnen worden als ‘oefenmateriaal’ in een stierenvechtschool om kinderen te leren hoe te stierenvechten. Maar ook had hij als jonge stier van één a twee jaar al gebruikt kunnen worden om mensen te vermaken bij feesten met stieren. Daar was hij mishandeld, en, afhankelijk van het feest, was hij mogelijk op een wrede manier aan zijn einde gekomen.

Een andere optie zou het stierengevecht zijn geweest, als hij 3 à 4 jaar oud was geworden. En als hij nooit aan de verwachtingen van de veehouder had voldaan, dan was hij gewoon naar het slachthuis gestuurd, net als dit gebeurt met de helft van de stieren die geboren worden in een fokkerij voor vechtstieren.

Op die ochtend, in een opvang in de buurt van Madrid, begon een nieuw leven voor Manuel, vrij van leed en bloed.

Door Manuel te adopteren kunt u bijdragen aan een beter leven voor hem. Tegelijkertijd steunt u ons werk om een einde te maken aan het stierenvechten. Lees de voorwaarden om Manuel te adopteren.

Hebt u nog vragen over Manuel, neem dan contact met ons op.

Uw gegevens worden bij ons goed beschermd. Derden kunnen niet bij deze informatie. We voldoen hiermee aan de privacywetgeving. Lees hier onze privacyverklaring.

1. Ik kies:

2. Uw donatie

3. Uw gegevens

Geboortedatum(Vereist)

De verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*)

Door op de onderstaande bevestigingsknop te drukken bevestig ik dat ik de automatische incasso accepteer.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.