0

Al 25 jaar actief tegen stierenvechten

Meer dan 100.000 stieren gered

Actief over de hele wereld

Tips voor toeristen

Ook als toerist kunt u ons helpen het stierenvechten te bestrijden. Een aantal tips:

  • Ga nooit naar een stierengevecht of een wrede fiesta, ook niet voor één keer. Als u naar dit soort evenementen gaat, houdt u met uw geld en aanwezigheid de stierenvechtindustrie mede in stand. Vraag anderen om ook niet naar dit soort evenementen te gaan.
  • Koop geen souvenirs die met het stierenvechten te maken hebben.
  • Laat de winkelier op een vriendelijke manier weten waarom je deze souvenirs niet koopt. U kunt hierbij onze SpaanstaligeFranstalige of Portugese brief gebruiken. Je kunt hier de vertaalde brief in het Nederlands / Engels downloaden.
  • Ga niet eten of drinken in bars en restaurants die het stierenvechten promoten.
  • Spreek media en (reis)organisaties die reclame maken voor stierenleed hierop aan, door bijvoorbeeld brieven te sturen. Blijf hierbij wél beleefd. Laat het ons ook weten als u reclame voor het stierenvechten ziet.
  • Vraag de host(ess) van je reisorganisatie om dit dierenleed niet te promoten. Laat hem/haar onze Oléédfolder zien. Indien zij het stierenvechten inderdaad promoten, neem dan contact met ons op, zodat wij hen hierop kunnen aanspreken.
  • Kijk regelmatig op onze website voor protestacties waar u aan mee kunt doen en kijk voor het laatste nieuws op de nieuwspagina.


LET OP! Sommige mensen laten zich door inwoners van de stierenvechtlanden overhalen om naar een stierengevecht te gaan. Deze mensen zeggen dat het gaat om een 'oefenwedstrijd' of dat de stier niet wordt gedood. Eenmaal in de arena blijkt dat de stier wel degelijk wordt gedood, net als bij 'gewone' stierengevechten.