0

Al 25 jaar actief tegen stierenvechten

Meer dan 100.000 stieren gered

Actief over de hele wereld

Teken tegen feesten met stieren en andere dieren in India

Op 7 mei 2014 verbood het hooggerechtshof van India evenementen waarbij races en gevechten met dieren plaatsvinden. Toch worden deze vaak niet gerespecteerd en geïmplementeerd. Er worden illegale festivals met stieren en andere dieren gehouden, ondanks het verbod. 

Het doel van de wetten is het voorkomen van dierenleed tijdens festiviteiten. Het hooggerechtshof bepaalde ook dat de autoriteiten geen toestemming meer mogen geven voor dit soort evenementen. Met deze wetten maakte India een zeer belangrijke stap door eeuwenoude tradities te verbieden wegens dierenleed. Het land kreeg een voorbeeldfunctie, met name in Aziatische landen en stierenvechtlanden, waar vergelijkbare evenementen met dieren niet verboden werden vanwege de vermeende culturele waarde. Maar de internationale reputatie van het land is in het gedrang. India dreigt de status van vooruitstrevend en betrouwbaar land ten aanzien van wetgeving te verliezen als het wrede evenementen met dieren blijft toestaan.

Ja, ik teken tegen feesten met stieren en andere dieren in India

Aan de autoriteiten van India:

Op 7 mei 2014 werden evenementen waarbij races en gevechten met dieren plaatsvinden verboden, met als doel het voorkomen van dierenleed tijdens festiviteiten. Ik vraag dat de wetgeving die dieren moet beschermen in India nageleefd wordt.

Uw gegevens worden bij ons goed beschermd. Derden kunnen niet bij deze informatie. We voldoen hiermee aan de privacywetgeving. Lees hier onze privacyverklaring.

 

Bij invullen telefoonnummer wordt u eenmalig gebeld.

De verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*)