0

Al 25 jaar actief tegen stierenvechten

Meer dan 100.000 stieren gered

Actief over de hele wereld

CAS International neemt afstand van acties Peter Janssen

30 juni 2020

CAS International neemt afstand van acties Peter Janssen

In de Spaanse pers wordt melding gemaakt dat Peter Janssen, de Vegan Streaker, meerdere vrachtwagens van eendenfokkerij Tomassen Duck-To in brand stak. Daarbij wordt aangegeven dat Janssen onderdeel uitmaakt van het Comité Anti Stierenvechten en dat CAS zijn acties financiert. Wij zien ons genoodzaakt hierop te reageren. 

Peter Janssen en CAS werken niet samen en CAS financiert de acties van Peter Janssen niet. In het verleden hebben we samengewerkt aan vreedzame acties tegen het stierenvechten in Spanje, tot onze Spaanse collega’s ons waarschuwden over de illegale acties die Janssen in Spanje ook uitvoerde. Deze acties zijn schadelijk voor onze strijd tegen het stierenvechten. Ze bemoeilijken onder andere ons lobbywerk. Wij en onze Spaanse collega’s zijn bij politici ter verantwoording geroepen voor de illegale acties van Janssen. We beëindigden in 2015 alle relaties met Janssen om ons werk tegen het stierenvechten in Spanje te kunnen voortzetten. 

Het Comité Anti Stierenvechten zal nooit illegale acties steunen. Wij werken alleen met organisaties samen die op een vreedzame manier hun strijd aangaan. Wij nemen daarom afstand van de schadelijke acties van Janssen. Anderen schade berokkenen doet de strijd voor dierenrechten geen goed.